Hotell i Västmanland

Västmanland ligger norr om Mälaren i Bergslagen och gränsar i söder till Södermanland och Närke, i väster till Värmland, i norr till Dalarna och Gästrikland samt i öster till Uppland.

Västerås är Västmanlands största stad och har Mälarens största hamn. Därefter kommer Arboga, Köping, Sala, Lindesberg och Nora. Alla dessa städer har en lång och intressant historia. Västmanland är rikt på slott och herrgårdar som Engsö Slott mellan Enköping och Västerås med spökutställningar i sin 1700-talsmiljö och Tidö Slott sydväst om Västerås med leksaksmuseum. I Surahammar finns MC-museet Gyllene Hjulet med cirka 130 objekt där man kan se tvåhjulingarnas utveckling under ett sekel, från höghjulig trampcykel till modern motorcykel.

Sala silvergruva var Sveriges skattkammare under flera sekler. I guidade visningar nere i gruvorna och i gruvmuseet berättas industrins historia.

De som är botaniskt intresserade kan bland annat besöka Sankta Karins Örtagård i Arboga som är en återskapad klosterträdgård från 1500-talet. Man odlar idag över tusen olika växtarter här.

Västerås är inte bara landskapets största stad, det är en av landets äldsta städer med stadsprivilegium från slutet av 1200-talet. Under vikingatiden var staden, under namnet Västra Aros, ett viktigt handelscentrum. Få reda på mer om staden genom att delta i en stadsvandring som anordnas av Västerås Turistbyrå.

För ytterligare information, kontakta till exempel:
Västerås Turistbyrå, Kopparbergsvägen 1, 721 87 Västerås
Tel: 021-39 01 00
malarstaden@vasteras.se
www.vastmanland.se

Best Western Fagersta Brukshotell
Efter en omfattande renovering av rum, reception, matsalar och lobby hälsar vi Er varmt välkomna till oss!
www.fagerstabrukshotell.se - E-post
Bångbro Herrgård
I hjärtat av Bergslagen. Affärs och familjehotell i gammal disponentbostad. Om- och tillbyggd med varsam hand, genuin herrgårdsmiljö. Även goda konferensmöjligheter.
www.bangbro.se - E-post
Clarion Collection Hotel Etage
Clarion Collection Hotel Etage är ett centralt beläget hotell i Västerås. Hos oss ingår frukostbuffé och vi bjuder alla våra gäster på eftermiddagsfika och kvällsbuffé.
www.choice.se - E-post
Karmansbo Herrgård
Upplev ett Familjeäventyr, naturupplevelser eller lata sommardagar med kakbuffé och läcker mat. Öppet 26 juni - 11 augusti alla dagar.
 
www.karmansboherrgard.se - E-post
Kohlswa Herrgård
Upplev Bergslagens charm och gammaldags, personlig service. Att vi har härliga rum och ett utmärkt kök tar vi inget extra för!
www.kohlswa-herrgard.se - E-post
Lindesbergs Stadshotell
Här finns arvet från Bergslagens storhetstid. Värmen i ett genuint Stadshotell och här finns matglädjen skapad av en ny generation krögare med en tradition väl bevarad.
www.lindestadshotell.com - E-post
Ramnäs Hotell & Konferens
Hotell- och konferensanläggning 20 minuter norr om Västerås. Vid Surahammars golfbana ligger vår restaurang. Boka logi för ditt golfpaket hos oss.
www.ramnaskonferens.se - E-post
Sikfors Herrgård
Oavsett om du besöker Sikfors Herrgård för att arbeta, fira en familjär högtid eller för att vara med på en av våra aktiviteter, kommer vi se till att du får en bra helhetsupplevelse.
 
 
www.sikforsherrgard.se - E-post
Föregående sida
1
Nästa sida

Hotellboka.se - din hotellguide på nätet

Här hittar du ett rikt utbud av bra och prisvärt boende runt om i landet.
Hotell, herrgårdar, slott, pensionat, vandrarhem och campingplatser – alternativen är många för dig som planerar din semester i Sverige.

Ta vara på sommarens möjligheter och se dig om – kanske hittar du ett nytt smultronställe?
Vi önskar dig en trevlig semester och ett bra boende! Din resa börjar här:

Bra boende från slott till koja
Hotellboka.se i samarbete med Expressen Res.

Hotellboka.se är en söktjänst från:
Compro Media
Hagahuset, Råsundavägen 1, SE-169 67 SOLNA
Box 4028, SE-169 04 SOLNA
www.compro.se
info@compro.se
ANNONS:
MEST LÄST I DAG
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: