Hotell i Västergötland

Västergötland ligger mellan Vättern och Bohuslän och gränsar till Vänern, Småland och Halland. De största städerna är den gamla textilstaden Borås, bilstaden Trollhättan, porslinsstaden Lidköping, stiftstaden Skara med vattenäventyr, Falköping med osttillverkning och järnvägsknuten Skövde.

I Borås finns Sveriges största postorderföretag Ellos, Textilmuseet och Borås Djurpark. I Trollhättan finns Saabfabriken och i Skövde finns Volvofabriker. I Skara ligger Skara Sommarland med barnens allra bästa lekar och vattenrutschbanor. I Sotenäs ligger en av Sveriges största flygflottiljer. För de som älskar shopping och är sugna på att göra fynd är Gekås i Ullared ett heligt tempel.

Västergötland har mycket att erbjuda de historiskt intresserade. Mycket av Sveriges ursprung kommer från Västergötland. Det finns guidade turer där intresserade kan besöka de platser i Västergötland där händelser i böckerna om Arn utspelar sig. Medeltidens Värld i Götene har sin utgångspunkt i Arnböckerna.

På Västgötaslätten finns den bördiga myllan vid Vara, högre upp i landskapet finns Kinnekulles branta stup och nationalparken Tivedens oändliga och orörda urskog. Vid Kinnekulle finns tusenåriga kyrkor, vacker natur och fina vandringsleder och vid Vänern finns nationalparken Djurö och det praktfulla Läckö Slott med sin operaverksamhet som i sommar spelar ”Den listiga räven”.

Hornborgasjön med sin säregna och vida trandans är en intressant miljö liksom den lilla pittoreska staden Hjo vid Vättern. Nära Karlsborg ut mot Vättern ligger Breviks Golf med fina golfbanor och camping.

För ytterligare information, kontakta till exempel:
Västsvenska Turistrådet
Kungsportsavenyn 31, Box 531 99, 400 15 Göteborg
Tel: 031-81 83 00
info@vastsverige.com
www.vastsverige.com

Best Western Edward Hotel
Centralt beläget högklassigt hotell med omtanke och behaglig hemkänsla. Bastu, Gym, Restaurang och Vinbar.
www.edwardhotel.se - E-post
Brunsbo Gästgifveri
Brunsbo G:a Biskopsgård, en oas i Skara. I vår närhet finner ni Skara sommarland, Pilgrimsleder, Varnhems klosterkyrka, Brunsbo ängar, Skara domkyrka.
www.brunsbo.se - E-post
First Hotel Grand Alingsås
Anrikt stadshotell i mysiga kaféstaden Alingsås. Trevliga hotellrum och vacker konferens- och festvåning.
www.grandhotel-alingsas.se - E-post
First Hotel Kung Oscar
Du är välkommen till ett av Trollhättans finaste hotell mitt i staden. Vi bjuder Dig ”Kunglig service med personlig omtanke”.  
www.kungoscar.se - E-post
Hjortviken Konferens
Hjortviken Konferens ligger i natursköna Hindås, endast 25 minuter med bil från centrala Göteborg och nära Göteborg-Landvetter flygplats med fri transfer för våra gäster.
 
Vi har ett klart och tydligt fokus; att vara en renodlad konferensanläggning. Detta gör oss erfarnare än de flesta och kunnigare än många. Vi vet att ert möte blir så mycket enklare i en stimulerande miljö där allt finns och fungerar. Självklart är vi bemannade dygnet runt, för er service och säkerhet.
 
Alla våra konferenslokaler har sjöutsikt och är utrustade som ett Komboxrum med dagens och morgondagens teknik – allt för att möta våra gästers önskemål om utrustning och teknisk säkerhet. 
 
God mat och dryck njuter ni av i vår fina matsal med sagolik sjöutsikt. Om vädret tillåter njuter ni av samma mat, dryck och utsikt på terrassen istället.
 
Vi är riktigt stolta över vårt aktivitetsutbud; vare sig ni är få eller flera, vill vara inne eller ute, har gott eller ont om tid, har vi något att erbjuda, det är bara att välja och vraka!
 
För avkoppling finns vår fräscha bastu- och relaxavdelning med välutrustat gym och ett nybyggt varmbad utomhus i direkt anslutning - allt med vidunderlig utsikt över sjön!
 
Du kommer att känna av vårt engagemang från första kontakten ända tills ni nöjda åker härifrån. Kort sagt en vistelse fylld av arbetsglädje, dygnet runt.
 
Ditt möte är vårt fokus – service och omtanke är vår själ.
 
Hjärtligt välkommen!
www.hjortviken.se - E-post
Hotell Bellevue
I trästaden Hjo, mitt i den lummiga stadsparken vid Vätterns strand ligger Hotel Bellevue.
www.hotellbellevue.se - E-post
Hotell Hehrne
Vi finns i utkanten av Vänersborg-mitt i naturen med utsikt över Göta Älv. Restaurang med fullständiga rättigheter, aktiviteter mm.
www.hotellhehrne.se - E-post
Norrqvarn Hotell och Konferens
Längs Göta kanal i en av de gamla kvarnarna finns i dag en unik anläggning.
www.norrqvarn.se - E-post
Ronnums Herrgård
Ronnums Herrgård är belägen i naturskön miljö vid Vänerns sydspets. Upplev en vacker herrgård omgiven av fina vandringsleder och golfbanor.
www.ronnum.se - E-post
Skara Stadshotell, AB
Skara Stadshotell är perfekt för såväl stora som mindre konferenser med både logi, möten, mat och dryck. Under sommaren fylls hotellet av glada barnfamiljer som bor i familjerummen och besöker Skara Sommarland.
www.rosers.se - E-post
Stadshotellet i Mariestad
Stadt i Mariestad har moderna hotellrum, restaurang, pub, nattklubb och konferenssalar. Vid hotellet finns kostnadsfri parkering och gratis WiFI.
www.stadtmariestad.se - E-post
STF Hotell & vandrarhem Nyboholm
Välkomna till ett prisvärt och bekvämt boende där du själv bestämmer servicenivå; hotell eller vandrarhem.
www.hotellnyboholm.se - E-post
Tollereds Hotell
Familjärt och trivsamt frukosthotell i genuin och vacker bruksmiljö mellan Göteborg och Alingsås. Öppet hela året.
www.tolleredshotell.se - E-post
Föregående sida
1
Nästa sida

Hotellboka.se - din hotellguide på nätet

Här hittar du ett rikt utbud av bra och prisvärt boende runt om i landet.
Hotell, herrgårdar, slott, pensionat, vandrarhem och campingplatser – alternativen är många för dig som planerar din semester i Sverige.

Ta vara på sommarens möjligheter och se dig om – kanske hittar du ett nytt smultronställe?
Vi önskar dig en trevlig semester och ett bra boende! Din resa börjar här:

Bra boende från slott till koja
Hotellboka.se i samarbete med Expressen Res.

Hotellboka.se är en söktjänst från:
Compro Media
Hagahuset, Råsundavägen 1, SE-169 67 SOLNA
Box 4028, SE-169 04 SOLNA
www.compro.se
info@compro.se
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: