Hotell i Värmland

Värmland är sagornas landskap, med utbredda skogar och djupa floddalar. Många konstnärer och författare kommer härifrån, t ex Selma Lagerlöf med sin gård Mårbacka som nu är museum.

Värmlands stora orter är Karlstad, Arvika, Karlskoga och Kristinehamn, där Karlstad är den största. Under sommaren rekommenderas båtbussen, som kostar och trafikeras lika ofta som en vanlig buss, och erbjuder vackra vyer över Karlstad från Vänern och Klarälvsdeltat. Missa inte heller Domkyrkan, Värmlands museum och den kända statyn ”Sola i Karlstad”, som står utanför Stadshotellet.

Värmlands nästa stad i storleksordning är Karlskoga, vackert belägen vid sjön Möckeln. Här kan du ta med hela familjen till äventyrshuset Boda Borg, där ni ska klara er igenom nervkittlande och kluriga utmaningar i olika rum.

För de naturintresserade finns det gott om möjligheter att beskåda vackra miljöer i den värmländska naturen, till exempel vid Profossdammen vid Götån, eller i naturreservatet Värmlands Säby vid Kristinehamn.

På vintern har motorintresserade en stor anledning att besöka Värmland, då Svenska Rallyt går av stapeln. För de som gillar längdskidor och som vill åka året runt finns Torsby Ski Tunnel. Från Torsby Ski Tunnel kan man sedan ta sig till det närliggande Selma Spa+ i Sunne. Det var Sveriges första spahotell. Förutom olika spabehandlingar finns även föreläsningar i kost, kropp och själ och träning.

Det är ju känt att choklad ger ett lyckorus och den som vill bli lycklig kan besöka Marie Axelssons lilla fabrik Naturpralinen i Sysslebäck. Den förstklassiga chokladen kommer från Valrhona och smaksättningen, som exempelvis blåbär eller hallon, plockar Marie själv ute i de närliggande skogarna.

För ytterligare information, kontakta till exempel:
Karlstads-Hammarö Turistbyrå
Västra Torggatan 26, 652 24 Karlstad
Tel: 054-540 24 70
tourist@karlstad.se
www.varmland.se

Hotell Krey
Det lilla hotellet med hemtrevlig charm!
www.hotellkrey.se - E-post
Hotell Marieberg
Hemtrevligt hotell med skogen och Vänern som närmaste granne.
www.hotellmarieberg.se - E-post
Kils Hotell och Restaurang
Ett trivsamt hotell med stor personlighet mitt i centrala Kil.
www.kilshotell.com - E-post
SelmaSpa
Framröstat till Skandinaviens bästa spa. Fantastisk natur, underbara behandlingar, stort träningsutbud och viner ur en av Sveriges bästa källare.
www.selmaspa.se - E-post
Svaneholms Herrgård
Ett familjeägt hotell i en 1700-tals herrgård, där du bor i en personlig hemmiljö med en fantastisk natur som inramning.
www.svaneholms-herrgard.se - E-post
Föregående sida
1
Nästa sida

Hotellboka.se - din hotellguide på nätet

Här hittar du ett rikt utbud av bra och prisvärt boende runt om i landet.
Hotell, herrgårdar, slott, pensionat, vandrarhem och campingplatser – alternativen är många för dig som planerar din semester i Sverige.

Ta vara på sommarens möjligheter och se dig om – kanske hittar du ett nytt smultronställe?
Vi önskar dig en trevlig semester och ett bra boende! Din resa börjar här:

Bra boende från slott till koja
Hotellboka.se i samarbete med Expressen Res.

Hotellboka.se är en söktjänst från:
Compro Media
Hagahuset, Råsundavägen 1, SE-169 67 SOLNA
Box 4028, SE-169 04 SOLNA
www.compro.se
info@compro.se
ANNONS:
MEST LÄST I DAG
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: