Hotell i Uppland

Uppland kallas för slottens, runstenarnas och fornlämningarnas landskap. Den största staden är Uppsala, som också är Sveriges fjärde största. Här grundades Sveriges första universitet år 1477 och sedan dess har Uppsala varit en blomstrande studentstad.

Staden har mycket att erbjuda för den kulturellt och historiskt intresserade, till exempel Gamla Uppsala med kungagravar från 500-talet. I Uppsala finns flera platser som påminner om Carl von Linné – Linnémuseet, Linnéträdgården och Linnés Hammarby. Här möts konst, botanik och historia i en blomstrande miljö. I parken på Hammarby visas t ex skulpturutställningen Naturliga spår i tidlösa steg. Linnémuseet finns i det hus som en gång var Carl von Linnés bostad, vackert belägen intill Linnéträdgården i Uppsala. Föremål och porträtt berättar om Linnés tid och liv, både privat och som vetenskapsman. Linnéträdgården och Botaniska trädgården vid Uppsala universitet utgör tillsammans Sveriges äldsta botaniska trädgård.

Av historiskt värde är också Skokloster, ett slott i barockstil från 1600-talet beläget vid Mälaren. Här finns aktiviteter för barn och vuxna med museum och en stor park. För utflykter i den norra skärgården är Norrtälje en bra utgångspunkt. Härifrån kan man också enkelt ta sig till nationalparken Ängsö med sin ymniga vegetation. Teknikintresserade kan besöka J.P. Johanssons museum i Enköping. Museet är tillägnat fadern till en av Sveriges största uppfinningar, skiftnyckeln.

Vallonernas historia är tätt sammanvuxen med Sveriges och ett av de allra bäst bevarade vallonbruken är Strömsbergs bruk från 1640.

Gillar ni älgar kan ni besöka Gårdsjö Älgpark, beläget i Upplands täta barrskogar. Här kan du åka traktor och vagn rakt ut i den svenska storskogen för att titta på älgar i deras naturliga miljö.

Är du musikintresserad kan du besöka Uppsala Reggae Festival som är norra Europas största reggaefestival.

För ytterligare information, kontakta till exempel:
Destination Uppsala, Fyristorg 8, 753 10 Uppsala
Tel: 018-727 48 00
info@destinationuppsala.se
www.destinationuppsala.se

32 rum & kök
Vid kanten av Mälaren i Sigtuna ligger 32 rum & kök, ett hotell med läge som gjort för möten. Arlanda flygplats, Stockholm och Mälardalen bara runt hörnet!
www.32rok.se - E-post
Bergby Gård Hotell & Konferens
Prisvärt hotell med både rum och stugor nära Hallstavik och Grisslehamn. Modernt, Historiskt, Naturskönt, Aktivt, Miljövänligt, Bekvämt, Havsnära.
www.bergbygard.se - E-post
Berns
Berns, centrala Stockholms vackraste lokaler
 
I 150 år har gäster mötts för att äta, dricka och umgås i Berns historiska salonger. Vare sig du är ute efter en avskild affärsmiddag för två i Röda rummet eller den årliga stämman för 1200 personer på China Teatern intill, en galamiddag i Stora Salongen, ett styrelsemöte i Ljusgården eller ett mindre cocktail-mingel i Spegelsalen har vi det du önskar.
 
Våra personliga projektledare förverkligar dina idéer. Varmt välkommen till oss på Berns!
www.berns.se - E-post
Best Western Arlanda Hotellby
Best Western Arlanda Hotellby är en hotell- och konferensanläggning belägen endast fem minuter från den internationella flygplatsen Arlanda. Vi erbjuder fri transfer till och från Arlanda som ett led i vår strävan att ge våra gäster en enkel och bra service.  Våra möteslokaler är alla utrustade med fritt internet, modern utrustning i form av LCD-projektor, White board, OH och ljudutrustning med mikrofon. I vår största lokal manövreras tekniken med hjälp av en enkel och modern pekskärm.
Våra 146 hotellrum håller en bra standard och är samlade runt gården i 17 hus. Samtliga rum är utrustade med 27 fria tv-kanaler och har tillgång till fritt internet. Självklart erbjuder vi fri parkering. Dessutom erbjuder tv-övervakad långtidsparkering till ett bra pris.
I huvudbyggnaden finns vår matsal, där vi serverar frukostbuffé, lunch och middag.  I anslutning till möteslokalerna serveras såväl förmiddagskaffe som eftermiddagskaffe från vår kaffebuffé, som vi förstärker med både juice, frukt, kakor och godis.
Mitt på gården finns även vårt vackra soldattorp Karlsberg som är inramat av gammaldags gärdsgård.
När det blir lite fri tid över för gästerna kan vi erbjuda elbelyst motionsspår, bastu och en träningslokal med både cykel och löpband.
www.arlandahotellby.se - E-post
Best Western Hotel Svava
Uppsalas närmaste och mest prisvärda hotell. Lätt att hitta och nå med bil, tåg eller flygbuss.
www.hotelsvava.se - E-post
Best Western Täby Park Hotel and Conference
Strax norr om Stockholm,  ligger Best Western Täby Park – Ett bekvämt och prisvärt alternativ för dig med fokus på trivsel och kvalitet. För våra hotellgäster är Bistron med sin närliggande lounge det självklara valet. Här möts man av en avslappnad atmosfär, perfekt  för en öl och ett parti biljard eller en spännande match i TV-hörnan. För den som är middagssugen finns en välsmakande bistro meny med rätter för alla smaker.
www.tabypark.se - E-post
Brommavik Hotel
Hotellet har en rogivande atmosfär, är centralt beläget med närhet till allt. Vi erbjuder hög standard till bra priser och trevlig personal med hög servicekänsla.
www.brommavik.se - E-post
Connect Hotel Arlanda
Välkommen till ett prisvärt boende nära Arlanda Flygplats. Hotellet har 85 rum, restaurang, bar samt långtidsparkering.
www.connecthotels.se - E-post
Fejans skärgårdskrog och vandrarhem
I Stockholms norra skärgård ligger den lilla charmiga ön Fejan. Här finns restaurang, lounge, café, vandrarhem, gästhamn och konferenslokaler.
”Skärgårdskrog”
Underbar uteservering på bryggan! Stor härlig lounge med musik tisdag-söndag från kl. 15.30.
www.fejan.se - E-post
Fredriksborg Hotell & Restaurang
Fredriksborg Hotell & Restaurang är det lilla, personliga hotellet i en oslagbar miljö i Stockholms skärgård.
www.fredriksborghotel.se - E-post
Gimo Herrgård
Hos oss konfererar, äter och sover du i vackra 1700-talsbyggnader. Här kopplar du med fördel av i våra fina salonger eller i Sjöstugans bastu. Omgivningarna bjuder in till lugna stunder såväl som fartfyllda äventyr.
www.gimoherrgard.se - E-post
Golfbaren Kristineberg
Stockholms just nu hetaste och populäraste minigolfbana ligger på Kungsholmen. I samband med upprustningen av Kristinebergs Slottspark, ersatte vi nu den tidigare minigolfbanan från 1954 med ny s.k. MOS bana – Minigolf Open Standard. Ett öppet landskap med fritt utformade banor direkt på konstgräs.
 
Banan har fått sitt tema från de omkringliggande kvarteren där gatorna är döpta efter kända svenska författare. Varje hål är tillägnat en författare och bjuder på tänkvärda och finurliga citat.
www.golfbaren.se/ - E-post
Hotell Havsbaden
Ett ståtligt skärgårdshotell. God mat, natur och kultur - en total skärgårdsupplevelse. Roslagens vackraste Spa.
www.hotellhavsbaden.se - E-post
Hotell Kristina
Hotell Kristina är ett familjedrivet hotell i designad funkismiljö beläget mitt i Sigtuna, Sveriges första stad, 15 minuter från Arlanda.
www.hotellkristina.se - E-post
Lövstabruk, Leufstabruks Wärdshus
I en unik 1700-tals miljö finns wärdshus med boende. Weekendpaket, konferenser och bröllop.
www.leufstabrukswardshus.se - E-post
Möja Gästhem
I Stockholms underbara skärgård ligger Möja Gästhem. Trivsamt och familjärt vandrarhem för både konferens, fest, lägerskola och semesterboende. Varmt välkomna!
www.mojagasthem.se - E-post
Odalgården kurs- & konferensgård
Röda timmerstugor med vita knutar vackert belägen i Marielund vid sjön Trehörningen.
www.odalgarden.se - E-post
Rönneberga konferens
På Lidingö, bara 15 minuter från Stockholm, ligger Rönneberga. Med närheten till Stockholm och den natursköna omgivningen är vår konferensanläggning idealisk för kreativa möten och konferenser. Hos oss på Rönneberga finner du ett varmt och personligt engagemang och härliga sällskapsytor som inbjuder till möten människor emellan. Våra 15 konferenslokaler ligger alla i vacker natur med havsutsikt och är självklart utrustade med allt för en lyckad konferens. Vår största lokal Valhall har plats för 180 personer och vi har tre privata konferensvåningar för möten i avkopplande miljö. Avsluta gärna dagen med ett besök i vår bad- & rekreationsavdelning innan du kryper i säng i våra nyrenoverade rum.
www.ronneberga.se - E-post
Skebo Herrgård
Flerfaldigt prisbelönt restaurang med ekologisk och närproducerad profil. Bo bekvämt i herrgården och i flyglarna.
www.skeboherrgard.se - E-post
Föregående sida
1

Hotellboka.se - din hotellguide på nätet

Här hittar du ett rikt utbud av bra och prisvärt boende runt om i landet.
Hotell, herrgårdar, slott, pensionat, vandrarhem och campingplatser – alternativen är många för dig som planerar din semester i Sverige.

Ta vara på sommarens möjligheter och se dig om – kanske hittar du ett nytt smultronställe?
Vi önskar dig en trevlig semester och ett bra boende! Din resa börjar här:

Bra boende från slott till koja
Hotellboka.se i samarbete med Expressen Res.

Hotellboka.se är en söktjänst från:
Compro Media
Hagahuset, Råsundavägen 1, SE-169 67 SOLNA
Box 4028, SE-169 04 SOLNA
www.compro.se
info@compro.se
ANNONS:
MEST LÄST I DAG
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: