Hotell i Södermanland

Södermanland, även kallat Sörmland, är ett lågland där landskapet till stor del är sjöar, skogar och blommande ängar. Större städer är Södertälje, Eskilstuna och Nyköping.

Nynäs slott och park är en bra utgångspunkt för upptäcktsfärder. Slottet visas för allmänheten under sommarmånaderna, medan parken och omgivningarna alltid är öppna för besök.

I Södermanland ligger slotten och herrgårdarna tätt. I ”Musik på Sörmländska Slott och Herresäten” öppnas dörrarna till flertalet herrgårdar och slott runt om i länet under sommaren. Musiken produceras av Scenkonst Sörmland.

Sörmlands museum finns i hela Sörmland – ett länsmuseum med kulturhistorisk inriktning samt varierad verksamhet i hela länet. Nyköpingshus är ursprungligen en medeltida borg, delvis i ruiner, i Nyköping. Delar av borgen används normalt av Sörmlands museum för utställningsverksamhet. I Kungstornet på Nyköpingshus hålls flera utställningar under sommaren. ZeroOneSix är en av Sveriges bästa inomhushallar för skate och inlines. Den nya skatehallen har en yta på ca 1 200 kvm.

Ett besök till det pittoreska Trosa rekommenderas. En vandring längs kanalen och ett besök på någon av de små butikerna eller caféerna är ett måste. En annan ort att besöka är den vackra småstaden Mariefred med sina charmiga trähus.

För ytterligare information, kontakta till exempel:
Sörmlands Turismutveckling
Västra Kvarngatan 62, 611 32 Nyköping
Tel: 0155-22 27 70
stua@stua.se
www.stua.se

BEST WESTERN Blommenhof Hotell
BEST WESTERN Blommenhof Hotell ligger vackert skogsnära och har gångavstånd till centrum. En miljö att vistas i oavsett årstid.
www.blommenhof.se - E-post
Bredängs Vandrarhem Stockholm
Ditt hem hemifrån! Vandrarhem med hög standard. 10 km sydväst om Stockholms centrum, vid Mälaren och Bredängs Camping. Öppet året runt utom jul och nyår. Hjärtligt välkomna!
www.bredangvandrarhem.se - E-post
City Hotell
Affärshotellet som värnar om sekelskiftets charm, med alla moderna faciliteter. Personlig service och goda konferensmöjligheter.
www.cityhotell.se - E-post
Clarion Collection Hotel Bolinder Munktell
Välkommen till en lugn oas, mitt i historiska Eskilstuna! Utöver frukosten bjuder vi både på eftermiddagsfika med hembakat samt en lättare måltid framåt kvällen.
www.choice.se - E-post
Connect Hotel Skavsta
Connect Hotell Skavsta ligger 75 meter från Stockholm-Skavsta flygplats i Nyköping. Frukost serveras från kl. 04.00 och det finns kostnadsfritt ekologiskt kaffe dygnet runt. Connect Hotel Skavstas rum har trägolv och antingen eget eller delat badrum.
www.connecthotels.se - E-post
Connect Hotel Stockholm
Connect Hotel Stockholm slog upp portarna i september 2007. Här trivs såväl barnfamiljen som den budgetmedvetne resenären med siktet inställt på Stockholms sevärdheter.
www.connecthotels.se - E-post
Dufweholms Herrgård
Dufweholms Herrgård är ett litet romantiskt och genuint herrgårdshotell beläget utanför Katrineholm i vackra Sörmland. Här har allt varsamt renoverats för att behålla sin historiska charm och samtidigt leva upp till dagens standard.
www.dufweholm.se - E-post
Eklundsnäs Camping AB
Camping för hela familjen med fin badplats och närhet till många spännande och bra aktiviteter. Nyhet: Ny lekplats med hoppborg.
www.eklundsnas.se - E-post
Farstanäs Havsbad & Familjecamping
Välkommen till Stockholmsregionens största familjecamping belägen i ett naturskönt område med stora gräsytor sluttande ner mot en 350 m lång sandstrand.
www.farstanashf.se - E-post
Gripsholms Värdshus Hotell & Konferens
Sveriges äldsta värdshus mitt idylliska Mariefred lockar med förstklassigt kök och vacker utsikt över Mälaren och Gripsholms Slott.
 
 
www.gripsholms-vardshus.se - E-post
Gripsholmsviken Hotel & Konferens
Granne med slottet ligger det gamla kronobränneri som Gustav III lät bygga på 1700-talet. Idag en modern hotelanläggning med olika prisklasser.
www.gripsholmsviken.se - E-post
Hotel Statt i Katrineholm AB
Med 92 hotellrum, konferenslokaler för upp till 300 personer, bankettmöjligheter i tre olika restauranger och stort nöjesutbud erbjuder vi ett fullservicekoncept tillsammans med vårt annex Safiren och vår herrgård Stora Djulö.
Vi finns i centrala Katrineholm – endast 50 meter från järnvägs-stationen. Katrineholm ligger i hjärtat av Södermanland endast en timme från Stockholm med tåg. Nära till både naturskön miljö och shopping.
www.hotelstatt.se - E-post
Hotell Torpa Pensionat
Romantiskt, litet hotell med lugnt läge på egen sjötomt vid Torpaviken i Södertälje, nära E4. Helrenoverat 1996-2001. Rökfritt. Hemtrevlig atmosfär.
www.torpapensionat.se - E-post
Körunda Golf & Konferenshotell
Stil & Komfort - 30 minuter från city. Varm välkomnande miljö med personligt bemötande, modernt hotell omfamnat av naturskönt golfområde.
www.korunda.se - E-post
Landsorts Vandrarhem
Vackert beläget nedanför Landsorts Fyr på öns södra udde. Alla hus är nyrenoverade i marin stil.
www.landsortsvandrarhem.se - E-post
Mercure Hotel Nyköping
Nyrenoverat och uppgraderat konferenshotell vid E4:n och 10 minuter till Skavsta flygplats. Nära till centrum, Nyköpings Golfklubb och den vackra skärgården.
www.mercure-hotel-nykoping.com - E-post
Mercure Hotel Stockholm South
Nyrenoverat och uppgraderat konferenshotell strax utanför city. Nära Älsvjömässan och Bromma flygplats. Med tunnelbanan når du centrum på 15 minuter.
www.mercure-hotel-stockholm.com - E-post
Nynäs Havsbad
Nynäs Havsbad erbjuder förstklassigt boende, kulinariska upplevelser och en inbjudande spa- och relaxavdelning på klipporna vid havet.
www.nynashavsbad.se - E-post
Skärgårdshotellet i Nynäshamn AB
Skärgårdshotellet ger dig den gemytliga känslan, där du på kort tid kan byta stressig storstad mot avkopplande skärgårdsmiljö både inom och utomhus.
www.skargardshotellet.com - E-post
Sundbyholms Slott
Välkommen till Sundbyholms Slott på à la carte middag, weekend, konferens och bröllop. Underbar slottsmiljö med fyrstjärnigt hotell, slottsrestaurang, gästhamn och badstrand.
www.sundbyholms-slott.se - E-post
Föregående sida
1

Hotellboka.se - din hotellguide på nätet

Här hittar du ett rikt utbud av bra och prisvärt boende runt om i landet.
Hotell, herrgårdar, slott, pensionat, vandrarhem och campingplatser – alternativen är många för dig som planerar din semester i Sverige.

Ta vara på sommarens möjligheter och se dig om – kanske hittar du ett nytt smultronställe?
Vi önskar dig en trevlig semester och ett bra boende! Din resa börjar här:

Bra boende från slott till koja
Hotellboka.se i samarbete med Expressen Res.

Hotellboka.se är en söktjänst från:
Compro Media
Hagahuset, Råsundavägen 1, SE-169 67 SOLNA
Box 4028, SE-169 04 SOLNA
www.compro.se
info@compro.se
ANNONS:
MEST LÄST I DAG
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: