Hotell i Småland

Namnet Småland kommer från att man slog samman tolv ”små land” till ett gemensamt landskap. Enligt sägnen är seghet, påhittighet och företagsamhet utmärkande för smålänningen.

Småland är södra Sveriges största landskap. De flesta besökare kommer hit på semester för att uppleva naturen. Småland är ett av Sveriges sjörikaste landskap med över 5000 sjöar. Det finns mängder av fiskesjöar och åar för paddling. Vattnen är rena och går bra att bada i. Leder för vandring och cykling finns nästan överallt.

Jönköping, Växjö och Kalmar är de största städerna. Frikyrkorörelsen har stor betydelse i landskapet. Både Jönköping och Växjö har industrier och administration, Kalmar likaså och därtill en stor hamn, Västervik har omfattande båtturism. I Växjö finns administration och där finns landshövdingen och biskopen.

Utanför Jönköping ligger Gränna som är känt för sina polkagrisar. Strax utanför Gränna, mitt i Vättern, ligger Visingsö som är känt för sina remmalag och sin långa historia. I Växjö finns Glasmuseet och Utvandrarnas hus. Mellan Växjö och Kalmar ligger Glasriket med en mängd glasbruk, bland annat Orrefors och Kosta Boda, där besökare kan följa glastillverkning på nära håll. I Vimmerby hjälper Vimmerby Turistbyrå gärna till att bl a hitta i Astrid Lindgrens Värld.

Många besöker också Astrid Lindgrens Vimmerby för den småländska landsbygden med badsjöar, hagar och skog eller för Virum älgpark, Nils Holgerssons Värld och golfbanorna. Även den lilla småstadskänslan med shopping och historiska platser och förstås en rad trevliga matställen är anledning till ett besök.

Förutom sina sjöar har Småland även stora, djupa skogar. Här får de som gillar skogsvandring och bär- och svampplockning sitt lystmäte mättat.

För ytterligare information, kontakta till exempel:
Smålands Turism
Västra Storgatan 18 A, Box 1027, 551 11 Jönköping
Tel: 036-35 12 70
info@visitsmaland.se
www.visitsmaland.se

Adels Hotell & Rekreation
Välkommen till oss, ett familjehotell med genuin själ och egen personlighet. Adels Hotell finns ett tallkottekast från havet vid Gotlandsterminalen.
www.adels.se - E-post
Bergdala Wärdshus/Vandrarhem, B&B
Bergdala med sin genuina småländska miljö är platsen för dig som vill bekanta dig med den småländska glasproduktionen, matupplevelsen och naturupplevelsen.
www.bergdala.com - E-post
BEST WESTERN Hotel Corallen
När du vill njuta av havet är vårt hotell komplett för ditt önskemål!
www.hotelcorallen.se - E-post
Best Western Hotel Royal Corner, Växjö
Bo riktigt bra i centrala Växjö. Vi har 159 luftkonditionerade rum, italiensk restaurang, konferens, relaxavdelning, garage och parkering.
www.royalcorner.se - E-post
BEST WESTERN PLUS Kalmarsund Hotell
Ett trivsamt fullservicehotell med en varm och personlig atmosfär. Hotellet ligger mitt i centrala Kalmar.
www.kalmarsundhotel.se - E-post
Best Western Sjöfartshotellet
Vi trivs på vårt hotell och vill att du ska göra detsamma. Hos oss bor du alldeles intill Oskarshamns vackra hamnområde, ett stenkast från centrum och flera restauranger.
www.sjofartshotellet.se - E-post
BEST WESTERN Vetlanda Stadshotell
Klassiskt fullservicehotell centralt vid Stortorget i Vetlanda, med affärer och restauranger inom räckhåll. Samarbete med Astrid Lindgrens Värld.
E-post
Centralhotellet Västervik
Centralhotellet förenar det stora hotellets resurser i form av komfort och hög standard med det lilla hotellets charm och personliga omvårdnad. Gratis trådlöst bredband och fria sport- och filmkanaler.
www.centralhotellet.com - E-post
CITY HOTEL, Familjen Ericssons
Upplev äggröran, bastun, bubbelpoolen, baren hos Ericssons. Bjudkaffe i vår stora Lounge mitt emot historiska Tändsticksområdet. Perfekt i västra centrum.
E-post
Eksjö Stadshotell AB
Anrikt stadshotell med lunch- och à la carte-servering. Sommarspecial med bland annat barnmeny med mera under perioden 22/6-12/8. Uteveranda.
www.eksjostadshotell.se - E-post
Hestraviken
I den täta Smålandsskogen med utsikt över Algustorpasjön och med Nissan rinnande genom tomten ligger Hestraviken med sin vackra trädgård, små röda timmerhus och de ståtliga trävillorna från sekelskiftet.
www.hestraviken.se - E-post
Hooks Herrgård
Söder om Jönköping ligger Hooks Herrgård ett konferens-, golf- och rekreationshotell vilande på historiens vingslag. Den naturliga mötesplatsen både för konferens och privata besök.
www.hooksherrgard.se - E-post
Hotel Savoy Profil Hotels
Hotel Savoy är Jönköpings modernaste och mest designade hotell. Teknik, färg och form har kombinerats till funktionella och spännande miljöer. Hög standard och personlig service ger dig som gäst ett mycket bekvämt boende oavsett syfte med resan.
 
www.profilhotels.se - E-post
Hotell Högland
Fyrstjärnigt konferenshotell med nyrenoverade rum och SPA-avdelning mitt i södra Sverige bredvid stambanan.
 
 
www.hogland.se - E-post
Isaberg Mountain Resort
Söder om Jönköping, beläget i vackert naturområde intill sjö. Hotell och konferens,golf- och rekreationshotell ger möjlighet till en aktiv semester.
 
 
www.isaberg.com - E-post
Kosta Boda Art Hotel
Kosta Boda Art Hotel är ett hotell som exploderar i färg, form och njutning, allt med ursprung i glaset. Välkomna!
www.kostabodaarthotel.se - E-post
Möckelsnäs Herrgård
I hjärtat av södra Småland i underbart vacker natur vid sjön Möckeln, ligger Möckelsnäs Herrgård. Vi har komplett utrustad konferensanläggning, restaurang & terrass, inspirerande miljö, egen trädgård samt fri parkering.  
 
www.mockelsnas.se - E-post
Quality Hotel Växjö
Vid porten till Glasriket. Trevligt affärs- och konferenshotell med familjeprägel. Endast 2 km från Centrum. Restaurang med bar. Stor och fri parkering.
www.choice.se - E-post
Ramkvilla Hotell & Konferens
När du vill njuta av tystnaden och stillheten. Kom till Ramkvilla Hotell och Konferens. Spa, relax och glassbar
www.ramkvillahotell.com - E-post
Toftaholm Herrgård
Ett personligt och individuellt herrgårdshotell med ett av södra Sveriges bästa kök. Här finns alla möjligheter till avkoppling, romantik, familjefester och konferens.
www.toftaholm.se - E-post
Föregående sida
1

Hotellboka.se - din hotellguide på nätet

Här hittar du ett rikt utbud av bra och prisvärt boende runt om i landet.
Hotell, herrgårdar, slott, pensionat, vandrarhem och campingplatser – alternativen är många för dig som planerar din semester i Sverige.

Ta vara på sommarens möjligheter och se dig om – kanske hittar du ett nytt smultronställe?
Vi önskar dig en trevlig semester och ett bra boende! Din resa börjar här:

Bra boende från slott till koja
Hotellboka.se i samarbete med Expressen Res.

Hotellboka.se är en söktjänst från:
Compro Media
Hagahuset, Råsundavägen 1, SE-169 67 SOLNA
Box 4028, SE-169 04 SOLNA
www.compro.se
info@compro.se
ANNONS:
MEST LÄST I DAG
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: