Hotell i Östergötland

Östergötland ligger mellan sjön Vättern och Östersjön. Göta kanal och Motala ström förbinder de två vattnen. Landskapet är en bördig jordbruksbygd och 100 vita kyrkor på slätten håller vakt.

Norrköping och Linköping är Östergötlands största städer. I Norrköping ligger Arbetets Museum mitt i det kulturhistoriska industrilandskapet och några mil längre bort utmed Bråviken ligger Kolmårdens Djurpark som är ett måste för barnfamiljen. Utanför kolmårdens djurpark ligger ett av Sveriges största akvarium, TropicArium, med hajar, småapor, ormar, alligatorer, rockor, grodor, insekter mm. I Linköping finns Domkyrkan, som är en av Europas bäst bevarade katedraler, Flygvapenmuseet där besökaren kan ta en tur i flygsimulatorn och historiska Gamla Linköping. I Linköping finns också Museihuset – museet där unika gamla veteranbåtar kombineras med modellbilar, tåg och leksaker.

Söderköping är porten till Vikbolandet och Sankt Anna Skärgård. I Sankt Anna skärgård finns möjligheten att paddla kajak. Östergötlands skärgårdar är de örikaste på Östersjökusten och även ansedd som en av de vackraste.

Motala är en gammal industristad med anor kring radions utveckling, Stockholm- Motala, lät det i de första radiosändningarna. I Motala finns också Sveriges mest besökta motormuseum, Motala Motormuseum, med bland annat en samling Rolls Royce-bilar.

För ytterligare information, kontakta till exempel:
Östsvenska Turistrådet, Drottninggatan 26, 602 24 Norrköping
Tel: 013-26 27 28
info@ostsvenskaturistradet.se
www.ostergotland.info

Hotel Medevi Brunn AB
Medevi Brunn, Nordens äldsta hälsobrunn som med sin unika kulturhistoriska miljö ger en upplevelse utöver det vanliga.
www.medevibrunn.se - E-post
Hotell Nostalgi
Nybyggt och fräscht hotell med Göta Kanal och Vättern som närmsta grannar. Mysig hamnmiljö med flera restauranger, båt och folkliv.
hotellnostalgi.se - E-post
Idingstad Säteri
Idingstad Säteri ligger 12 km utanför Linköping vid sjön Roxen. Mycket vackert kulturlanskap med bad. Nära Bergsslussar Göta Kanal.
www.idingstad.se - E-post
Rimforsa Strand Kurs & Konferens AB
Möten, Värdskap och Gastronomi där Östergötland är som vackrast vid sjön Åsunden i Kinda Kommun.  Välkommen – du är väntad!
www.rimforsastrand.se - E-post
Sjögestad Motell
Sjögestad Motell är ett mycket bra och prisvärt alternativ endast 3 minuter från motorvägen.
www.sjogestadmotell.se - E-post
Stegeborgs Trädgårdshotell
Trädgårdshotellet är ett charmigt hotell inrett i engelsk ombonad stil, beläget i en äppelträdgård, ett stenkast från havet och Stegeborgs Slottsruin.
www.stegeborg.se - E-post
Söderköpings Brunn
Nära Göta Kanal i medeltidsstaden Söderköping ligger Söderköpings Brunn. Sedan 1774 har hotellet varit känt för sin höga standard, goda service och sin mycket goda mat.
www.soderkopingsbrunn.se - E-post
Vadstena Klosterhotel
Vadstena Klosterhotel erbjuder konferens och övernattning i medeltidsstaden Vadstena vid Vätterns strand. Historisk miljö, påkostad rumsstandard och modern konferensutrustning.
www.klosterhotel.se - E-post
Föregående sida
1
Nästa sida

Hotellboka.se - din hotellguide på nätet

Här hittar du ett rikt utbud av bra och prisvärt boende runt om i landet.
Hotell, herrgårdar, slott, pensionat, vandrarhem och campingplatser – alternativen är många för dig som planerar din semester i Sverige.

Ta vara på sommarens möjligheter och se dig om – kanske hittar du ett nytt smultronställe?
Vi önskar dig en trevlig semester och ett bra boende! Din resa börjar här:

Bra boende från slott till koja
Hotellboka.se i samarbete med Expressen Res.

Hotellboka.se är en söktjänst från:
Compro Media
Hagahuset, Råsundavägen 1, SE-169 67 SOLNA
Box 4028, SE-169 04 SOLNA
www.compro.se
info@compro.se
ANNONS:
MEST LÄST I DAG
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: