Hotell i Öland

Med sina 1344 kvadratkilometer är Öland Sveriges minsta landskap. Öland är låglänt med partier av säregen, hedliknande natur med kalkstensgrund och alvarsmark. Det fyra mil långa och en mil breda Stora Alvaret på södra delen av ön är världsunikt och ingår i FN:s lista över världsarv.

Borgholm är den största staden på ön och ligger på norra delen av ön. Borgholms Slott, strax utanför Borgholm, kallas ofta ”Nordens skönaste ruin”. Byxelkrok, Färjestaden och Mörbylånga är andra kända orter. Byn Himmelsberga är en del av östra Ölands kulturlandskap och ger idag ett mycket genuint och idylliskt intryck, en oas för stressade nutidsmänniskor. Här finner ni Ölands Museum Himmelsberga där man kan göra många spännande upptäckter och se hur vi levde förr. Intill ligger kungafamiljens slott Solliden med festligheter som Viktoriadagen, då kronprinsessans födelsedag firas. I Färjestaden alldeles vid sundet finns Ölands Köpstad med ett 25-tal butiker.

På sydspetsen av ön ligger Sveriges högsta fyr Långe Jan. Ottenby Kungsgård är ett paradis för fågelskådare och den rekonstruerade forntidsborgen Eketorps Borg visar fynd från järnålder och medeltid som av många upplevs som en magisk plats.

Ta gärna med cykeln till Öland eller hyr en på plats. Öland är särskilt uppskattat av cykelturister, främst för sina vackra småvägar och för sitt flacka landskap.

Den sex kilometer långa Ölandsbron är en av Europas längsta broar och förbinder Öland med fastlandet och Kalmar. Öland ligger ofta i topp när det gäller antal soltimmar i Sverige.

Gillar man en lång fin sandstrand och dessutom det sociala campinglivet bör man inte missa ett besök på Sveriges största campingplats, Böda Sand. Har man tillfälle bör man inte missa Ölands skördefest i början av hösten.

För ytterligare information, kontakta till exempel:
Ölands Turistbyrå, Storgatan 1, 387 31 Borgholm
Tel: 0485-89 000
turistinfo@oland.se
www.olandsturist.se

Byxelkroks Marina Sea Resort
Lägenhetshotell endast 15 meter från havet på norra Öland.  Njut av den vackra miljön och somna till vågorna från havet.
www.byxelkroksmarina.se - E-post
Eksgården på Öland AB
Välkommen till Eksgården i Gårby på Ölands vackra östkust. Vår gamla kringbyggda Ölandsgård bjuder på en hemtrevlig miljö. Hantverksbod och Galleri.
 
 
www.eksgarden.com - E-post
Hotel Drei Jahreszeiten
Perfekt boende mitt på Öland, för er som vill förgylla semestern med god mat, samt uppleva Öland i en skön miljö.
www.drei-jahreszeiten.se - E-post
Hotel Skansen
På charmiga och personliga Hotel Skansen finns Ölands nya, exklusiva spa-anläggning (6 behandlingsrum, pool, jacuzzi, bastu). Här hittar du också Sveriges största whiskykällare med över 1000 sorter i lager.
www.hotelskansen.com - E-post
Hälluddens Stugby & Kursgård på Öland
Dröm dig bort vid havet, endast 200 m. Övernattning i stugor eller i vandrarhem i herrgårdsstil från 145 kr/pers. Nära till golfbanor och tillgång till båt, bastu, grill, relaxrum samt boulebana. Vår styrka är havsnära festlokaler för företagsevent, familjefester, kickoff och bröllop i vår eller egen regi för 55 kr/pers.
 
www.halludden.se - E-post
Strand Hotell Borgholm
Hotellets centrala placering på Öland och i Borgholm gör Strand till en utmärkt utgångspunkt för härliga utflykter runt vår sköna ö. Vackert beläget vid Borgholms gästhamn, ett stenkast från centrum, Borgholms Slott och kungafamiljens sommarresidens Solliden.
www.strandborgholm.se - E-post
Villa Ingrid
Charmigt och hemtrevligt boende i ett lugnt läge men ändå med behagligt gångavstånd till restauranger, hamnen, bad som Borgholm kan bjuda på.
www.villaingrid.se - E-post
Äleklinta Gård
Bo vid havet!  Njut av bad, strand, solnedgången och promenader i natursköna miljöer! Långt bort från stan, men ändå nära! 15 min till Borgholm! Fräscha, rymliga lägenheter och stugor.
www.aleklintagard.se - E-post
Föregående sida
1
Nästa sida

Hotellboka.se - din hotellguide på nätet

Här hittar du ett rikt utbud av bra och prisvärt boende runt om i landet.
Hotell, herrgårdar, slott, pensionat, vandrarhem och campingplatser – alternativen är många för dig som planerar din semester i Sverige.

Ta vara på sommarens möjligheter och se dig om – kanske hittar du ett nytt smultronställe?
Vi önskar dig en trevlig semester och ett bra boende! Din resa börjar här:

Bra boende från slott till koja
Hotellboka.se i samarbete med Expressen Res.

Hotellboka.se är en söktjänst från:
Compro Media
Hagahuset, Råsundavägen 1, SE-169 67 SOLNA
Box 4028, SE-169 04 SOLNA
www.compro.se
info@compro.se
ANNONS:
MEST LÄST I DAG
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: