Hotell i Halland

Halland ligger mellan Göteborg och Hallandsåsen och gränsar till Småland, Västergötland och havet. Halland har fyra kända åar: Viskan, Ätran, Nissan och Lagan.

Halmstad är Hallands största stad. Varberg med Varbergs Fästning och färjetrafik till Danmark kommer därefter tillsammans med Falkenberg, Kungsbacka och Laholm i söder. På vandrarhemmet Varbergs Fästning bor man i historisk miljö bara 100 m från havet.

Tylösand utanför Halmstad är en av Sveriges mest kända semesterorter och även tennisveckan i Båstad, då Swedish Open spelas, brukar locka mängder av tennisoch festsugna besökare.

Den lilla kustpärlan Mellbystrand har Sveriges längsta sandstrand, hela 12 kilometer lång. Hallandsåsen i söder är porten mot Skåne och omtalat för sitt ökända tunnelbygge.

I Varberg finns Länsmuseet som speglar historien kring fästningen och där den gamla sägnen om Bockstensmannen spelas upp. Varberg har också flera kurhotell och spaanläggningar och utanför Varberg ligger kärnkraftverket Ringhals.

Falkenberg är industristaden med bland annat Falkenbryggeriet. Kungsbacka är centrum i Hallands norra skärgård. En sevärdhet utanför Kungsbacka är Tjolöholms slott som är från slutet av 1800-talet och byggt i så kallad Tudor-stil.

I inre Halland dominerar skogsindustrin med Hyltebruk och nära Smålandsgränsen finns vildmark med många vandringsleder, cykelstigar och hästvägar.

För ytterligare information, kontakta till exempel:
Halmstad Turistbyrå
Lilla Torg, Box 47, 301 02 Halmstad
Tel: 035-12 02 00
info@tourist.halmstad.se
www.halland.se

Clarion Collection Hotel Fregatten
Personligt nyrenoverat hotell i Varbergs hantverks- och kulturkvarter 400 meter från torget och 200 meter från havet. Vi bjuder er på kvällsmat!
www.ccfregatten.se - E-post
Falkenberg Strandbad
Stort anrikt hotell, beläget vid härliga Skrea Strand. Nya ägare sedan 2011 som kommer utveckla och renovera hotellet för framtiden.
www.strandbaden.se - E-post
Fästningens Vandrarhem Bo & Konferera
Ligger alldeles innanför murarna på Varbergs fästning med havet, hamnen och centrum som närmaste grannar. Mitt i Varbergs anrika kurortskvarter.
www.fastningensvandrarhem.se - E-post
Grand Hotel Falkenberg
Grand är ett mycket bra alternativ till alla typer av konferenser. Vi har flera välutrustade konferenslokaler och sammanträdesrum i olika storlekar och är vana vid att ordna allt som våra konferens gäster behöver.
Grand Hotel har nu även fått sällskap av Värdshuset Hwitan som ligger ett par hundra meter från Grand. Med Hwitan har ett hotell blivit två och vi har idag över 100 rum. För konferenser, företagsfester och andra arrangemang har vi mängder med alternativ i allt från konferensrum på Grand och Hwitan till riktigt stora arrangemang i Tryckhallen.
Vill ni kombinera konferensen med en aktivitet eller extra nöjesarrangemang så står vi gärna till tjänst. Så oavsett typ av arrangemang - slå oss en signal och berätta om era önskemål så lämnar vi ett förslag på vad vi kan erbjuda.
www.grandhotelfalkenberg.se - E-post
Hallandsgården Mellbystrand
Hallandsgården är det mysiga hotellet mellan Halmstad och Båstad 150 meter från Sveriges längsta sandstrand. 
www.hallandsgarden.se - E-post
Hotel Steria
Centralt rums- och lägenhetshotel, beläget 400 m från Stortorget. Parkering, även för långt fordon.
www.hotelsteria.se - E-post
Hotel Tylösand
Vi har maten, konsten, rummen, stranden och TheSpa. Läget på västkusten, en sanddyn från havet är en upplevelse i sig.
www.tylosand.se - E-post
Hotell Hovgård
Välkommen till Hotell Hovgård - det lilla hotellet med personlig service. Hovgård är inget vanligt hotell. Det har en gång varit lantgård. Gårdsatmosfären är unik och alla rummen har olika utsmyckning. Hotellet har 14 rum och 6 studio med egen dusch och toalett samt TV och fritt internet. En väl tilltagen frukostbuffé ingår alltid. Hos oss får man gärna låna en cykel. Välkommen!
www.hovgard.se - E-post
Lanthotell Lögnäs Gård
En lantlig idyll med djur & natur inpå knuten, Hotell, Konferens, Spa & Hälsa, Fest & Bröllop, med det lilla extra!
www.lognasgard.se - E-post
Tjolöholms Slott
Bo som gäst på Tjolöholms gods, i eget hus med trädgård, och upplev den fantastiska egendomen vid havet.
www.tjoloholm.se - E-post
Varbergs Stadshotell & Asia Spa
Ett förstklassigt fullservicehotell. Prisbelönt och välrenommerad restaurang. Toppmoderna konferensfaciliteter med plats för upp till 400 gäster. Asia Spa med japansk tvagning, bastu-oas, vitalitypool och ett brett behandlingsutbud.
www.varbergsstadshotell.com - E-post
Föregående sida
1
Nästa sida

Hotellboka.se - din hotellguide på nätet

Här hittar du ett rikt utbud av bra och prisvärt boende runt om i landet.
Hotell, herrgårdar, slott, pensionat, vandrarhem och campingplatser – alternativen är många för dig som planerar din semester i Sverige.

Ta vara på sommarens möjligheter och se dig om – kanske hittar du ett nytt smultronställe?
Vi önskar dig en trevlig semester och ett bra boende! Din resa börjar här:

Bra boende från slott till koja
Hotellboka.se i samarbete med Expressen Res.

Hotellboka.se är en söktjänst från:
Compro Media
Hagahuset, Råsundavägen 1, SE-169 67 SOLNA
Box 4028, SE-169 04 SOLNA
www.compro.se
info@compro.se
ANNONS:
MEST LÄST I DAG
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: