Hotell i Gotland

Gotland är Sveriges största ö mitt i Östersjön. Flyg från Stockholm eller färja från Nynäshamn eller Oskarshamn till Visby är naturliga resvägar till Gotland.

Gotland finns på FN:s världsarvslista. Hansastaden Visby var en gång själva navet för Östersjöhandeln och var därmed en av norra Europas viktigaste städer. Den berömda ringmuren och de imponerande medeltida stenhusen med mäktiga trappgavlar står orörda kvar.

Gotlands Museum är ett historiskt museum med världens största vikingatida silverskatt och med nyckeln till Visbys magnifika ruiner. Medeltidsveckan arrangeras varje år i Visby, i år den 5-12 augusti. Utanför Visby ligger Roma Klosterruin och Romateatern med sina uppsättningar av Shakespeares pjäser. Söder om Visby i Tofta finns Vikingabyn som erbjuder dig att bli viking för en dag, prova på hantverk och lekar i Vikingakläder. Gotlands Konferens & Turistservice hjälper till med snabb information.

Barnvänliga stränder hittar du bland annat på Tofta, Holmhällar, Burgsvik eller varför inte Sudersand på Fårö. De som inte gillar att lata sig på stranden kan istället ta sig till Lummelundagrottan och ta sig med gummibåt, vada och krypa in ungefär 500 meter in i grottsystemet.

Gotland är ett rikt och skiftande kulturlandskap med många arkeologiska fynd, en unik natur med raukar, droppstensgrottor och långsträckta sandstränder. På Gotland och på Stora Karlsö finns också flera av Sveriges mest ovanliga fågelarter som sillgrisslan, tobisgrisslan och tordmulen samt en stor mängd orkidéarter.

Nordost om Gotland ligger Fårö där regissören Ingmar Bergman levde en stor del av sitt liv, där också många av hans filmer är inspelade.

För ytterligare information, kontakta till exempel:
Turistbyrån i Visby, Skeppsbron 4, 621 57 Visby
Tel: 0498-20 17 00
info@gotland.info
www.gotland.info

Almedalens Hotell
Somna till havets bruzzzz. Intill ringmuren i Visby. Öppet året om.
www.almedalen.com - E-post
BEST WESTERN Solhem Hotel
Personligt hotell vackert beläget i Palissadparken precis ovanför hamnen. Bara ett stenkast från Visbys välbevarade ringmur och centrala delar.
www.solhemhotel.se - E-post
BEST WESTERN Strand Hotel
Förstklassigt hotell med personlig service och miljöanpassning. Centralt, havsnära läge innanför ringmuren i världsarvsstaden Visby, omgivet av vackra medeltida miljöer.
www.strandhotel.se - E-post
Hotel 1
Välkommen till en av Visby´s mest personliga Hotell. Bo granne med ringmuren och Almedalen mitt i världsarvstaden Visby med nöjen, kultur allt inom gångavstånd.
www.hotel1.nu - E-post
Hotel Strandgärdet
Familjevänligt budgethotell precis utanför ringmuren. Framför hotellet breder en grön park ut sig 300 meter ner till den vackra strandpromenaden.
 
www.hotelstrandgardet.se - E-post
STF Vandrarhem Lärbro/Grannen
Nära till det mesta av öns bästa. Lärbro ligger centralt på norra Gotland och är därmed en bra utgångspunkt för semestern.
www.grannen.se - E-post
Suderbys Herrgård
Hotell ca 8 km söder om Visby beläget i vacker parkanläggning i lugn omgivning. Öppet året om.
www.suderbysherrgard.com - E-post
Sudersands Semesterby & Camping
Upptäck underbara Fårö! Vår semesterby har stugor, parhus, parstugor, campingplatser & vandrarhemsrum. Vi ligger intill en av världens finaste stränder i natursköna omgivningar.
www.sudersand.se - E-post
Tofta Strandpensionat
Strandpensionatet har varit i Familjen Jacobssons ägo sedan 1969. I mer än 40 år har vi jobbat och trivts med våra gäster.
www.toftastrand.se - E-post
Visby Fängelse Vandrarhem
Bo i en fängslande miljö innanför murarna ÅRET runt.
www.visbyfangelse.se - E-post
Föregående sida
1
Nästa sida

Hotellboka.se - din hotellguide på nätet

Här hittar du ett rikt utbud av bra och prisvärt boende runt om i landet.
Hotell, herrgårdar, slott, pensionat, vandrarhem och campingplatser – alternativen är många för dig som planerar din semester i Sverige.

Ta vara på sommarens möjligheter och se dig om – kanske hittar du ett nytt smultronställe?
Vi önskar dig en trevlig semester och ett bra boende! Din resa börjar här:

Bra boende från slott till koja
Hotellboka.se i samarbete med Expressen Res.

Hotellboka.se är en söktjänst från:
Compro Media
Hagahuset, Råsundavägen 1, SE-169 67 SOLNA
Box 4028, SE-169 04 SOLNA
www.compro.se
info@compro.se
ANNONS:
MEST LÄST I DAG
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: