Hotell i Gästrikland

I Gästrikland finns berg, skog, slätter, sjöar, älvar och skärgård samlat på en liten yta, och huvudort är Gävle.

Andra orter i landskapet är Sandviken, Hofors och Ockelbo, där prins Daniel Westling växte upp. Gävles äldre stadskärna är värd ett besök för sina små gränder och vackra hus från 1700-talet. I staden finns ett kafferosteri, en pappersmassefabrik och Sveriges största järnvägsmuseum, där du kan följa järnvägens historia och utveckling. I Gävle finns även Sveriges Fängelsemuseum, ett museum i två fängelser. Här finns även en butik med ett sortiment av faktalitteratur och souvenirer med tema brott och straff. Titta också in på Sveriges Järnvägsmuseum i Gävle och se den världsunika samlingen av lok, vagnar och andra föremål med koppling till järnvägens mer än 150-åriga historia. Museet är öppet hela året och är väldigt anpassat för barnfamiljer.

Utanför staden finns Furuviksparken med många exotiska och inhemska djur. Här finns också ett nöjesfält med lotterier och karuseller. En regnig dag lämpar sig kanske för shopping i Valbo Köpcentrums närmare 60 butiker eller en tur till Äventyrshuset Alborgen, en form av Fångarna på fortet för alla åldrar.

Högbo Bruk från 1630-talet kallas Sandvikens vagga och är ett av Järnrikets mest kända besöksmål. Det är ett friluftsområde med en unik kombination av natur, aktiviteter och kulturhistoria. Det finns bland annat spår för skidor och löpning, vandringsleder, kanotuthyrning, hantverkare och ett doftcenter.

För ytterligare information, kontakta till exempel:
Gävle Turistbyrå, Drottninggatan 22, 803 11 Gävle
Tel: 026-17 71 17
turist@gavle.se
www.gastrikland.com

Engeltofta Sea Lodge hotell
Upplev havet vid Gävlebukten!Engeltofta erbjuder restaurang, konferens, pensionat & helt nybyggda Sea Lodge Hotell. Låt oss överträffa era förväntningar!
www.engeltofta.se - E-post
Forsbacka Wärdshus
Familjedrivet mysigt herrgårdshotell beläget i genuin bruksmiljö med anor från 1782. Restaurang, konferens och hotellrum till bra priser. Boendepaket.
www.forsbackawardshus.se - E-post
Hotel Aveny
På söder i Gävle ligger Hotel Aveny. Hotellet ligger centralt med gångavstånd till många trevliga restauranger, pubar, butiker och trevliga miljöer mm.
www.aveny.nu - E-post
Hotell Gävle
Personlig service får den som tar in hos oss på Hotell Gävle. Hotell Gävle ligger centralt ett stenkast från tågstationen med restauranger, dans, nöjen och teatern på ca två minuters promenadavstånd. Välkommna önskar Fam Ansgariusson med personal!
www.hotelligavle.se - E-post
Högbo Brukshotell
Vi vill hjälpa dig skapa framgångsrika möten! Högbo Brukshotell är en modern konferensanläggning i naturskön bruksmiljö strax utanför Gävle. Med E4:an når du Högbo på bara 75 minuter från Uppsala och två timmar från Stockholm. Högbo passar perfekt för stora möten, med oändliga möjligheter till aktiviteter och annorlunda restaurangarrangemang, kan vi alltid skräddarsy det som passar bäst för just din konferens. MTB, skidåkning, äventyr och SPA, är bara några exempel på vad ni kan välja för att höja energin när nya idéer ska växa fram. För konferenser och kickoffer som pågår flera dagar rekommenderas Högbos underbara fyrarättersmiddag med dessertbuffé ena kvällen, och kanske en grillmiddag utomhus vid sjön nästa kväll. Menyerna baseras på härproducerade råvaror där mycket odlats och producerats strax utanför dörren. Med ljusa moderna konferenslokaler och stora grönytor på området är Högbo Brukshotell perfekt för en kickoff, en produktlansering, stora events och firmafester.
www.hogbobrukshotell.se - E-post
Högbo Pensionat - Skommarsgården
Hotellet och vårt boende, hittar du intill Högbo Bruks fritidsområde. I närheten finns möjligheter till ett flertal aktiviteter såsom t ex golf, skidåkning och kanoter.
www.skommarsgarden.se - E-post
Wij Trädgårdar
Resmålet för dina sinnen. För dig som vill uppleva och lära mer om trädgård, natur, konst, hantverk och mat – eller bara vill göra en utflykt som berikar. Välkommen till Ockelbo.
www.wij.se - E-post
Föregående sida
1
Nästa sida

Hotellboka.se - din hotellguide på nätet

Här hittar du ett rikt utbud av bra och prisvärt boende runt om i landet.
Hotell, herrgårdar, slott, pensionat, vandrarhem och campingplatser – alternativen är många för dig som planerar din semester i Sverige.

Ta vara på sommarens möjligheter och se dig om – kanske hittar du ett nytt smultronställe?
Vi önskar dig en trevlig semester och ett bra boende! Din resa börjar här:

Bra boende från slott till koja
Hotellboka.se i samarbete med Expressen Res.

Hotellboka.se är en söktjänst från:
Compro Media
Hagahuset, Råsundavägen 1, SE-169 67 SOLNA
Box 4028, SE-169 04 SOLNA
www.compro.se
info@compro.se
ANNONS:
MEST LÄST I DAG
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: