Hotell i Dalsland

Dalsland är ett av Sveriges minsta landskap. Prins Eugen kallade Dalsland ”Ett Sverige i miniatyr” på grund av landskapets variationsrikedom med allt från urskog med djupa skogssjöar till dramatiska klippor och fjället Kroppefjäll.

De största orterna i Dalsland är Åmål, Mellerud och Bengtsfors. Landskapets enda stad, Åmål, är en gammal handelsplats med sin närhet till Norge. Den runt 10 000 invånare stora Åmål porträtterades också i filmen ”Fucking Åmål” av Lukas Moodysson.

Söder om Åmål ligger Håverud med Sveriges enda akvedukt, som är en kombination av landsvägsbro, järnvägsbro och akvedukt. I Mellerud finns Tomtemuseet och i Bengtsfors finns Halmens Hus, Nordens enda museum för halmslöjd.

Dalslands kanal är en av Europas vackraste vattenvägar med 31 slussar och utgör navet i ett segelbart sjösystem på 24 mil. Kanalen är ett mecka både för seglare och för kanotister, en båttur med M/S Storholmen på kanalen är en upplevelse! Mellan Dals Långed och Håverud ligger Sörknattens Naturreservat, där delar av filmen Ronja Rövardotter spelades in.

För dem som gillar Skogens Konung finns två älgparker att besöka. Det är en mäktig upplevelse att få komma djuren nära och de brukar gilla att bli klappade och kliade bakom öronen.

För ytterligare information, kontakta till exempel:
Västsvenska Turistrådet
Kungsportsavenyn 31, Box 531 99, 400 15 Göteborg
Tel: 031-81 83 00
info@vastsverige.com
www.vastsverige.com

Baldersnäs Herrgård
Baldersnäs är en anrik Herrgård med Engelsk Park, fantastiska matsalar och gemenskapsutrymmen. Placerad i naturskön miljö vid Laxsjön.
www.baldersnas.com - E-post
Dagsholm Hotell och Konferenscenter
Upplev natursköna södra Dalsland med många sevärdheter och aktiviteter nära hotellet. Hos oss kan du, konferera, spela golf, äta och bo nära naturen. MC-vänliga vägar.
www.dagsholm.se - E-post
Hotel Carl XII
Öppet året runt, restaurang, bar, pub, nöjesavdelning, egen parkering, sommarterass.
www.hotellcarlxii.se - E-post
Hotell Hemgården
Lungt och prisvärt familjehotell.
www.silverlake.se - E-post
Håveruds Hotell & Spa
Ett naturnära hotell med utsikt över Dalslands Kanal. Generösa sällskapsutrymmen. Restaurangen erbjuder vällagad mat, med inspiration från omgivningarna. Egen brygga och badstrand.
www.haverudshotell.se - E-post
Åmåls Stadshotell
Anrika Åmåls Stadshotell ligger mitt i hjärtat av pittoreska Åmål. Här bor ni med småbåtshamn, evenemang och sevärdheter runt hörnet.
www.amalsstadshotell.se - E-post
Föregående sida
1
Nästa sida

Hotellboka.se - din hotellguide på nätet

Här hittar du ett rikt utbud av bra och prisvärt boende runt om i landet.
Hotell, herrgårdar, slott, pensionat, vandrarhem och campingplatser – alternativen är många för dig som planerar din semester i Sverige.

Ta vara på sommarens möjligheter och se dig om – kanske hittar du ett nytt smultronställe?
Vi önskar dig en trevlig semester och ett bra boende! Din resa börjar här:

Bra boende från slott till koja
Hotellboka.se i samarbete med Expressen Res.

Hotellboka.se är en söktjänst från:
Compro Media
Hagahuset, Råsundavägen 1, SE-169 67 SOLNA
Box 4028, SE-169 04 SOLNA
www.compro.se
info@compro.se
ANNONS:
MEST LÄST I DAG
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: