Hotell i Dalarna

Dalarna är landskapet med många folkliga svenska traditioner, midsommarfirandet i Siljanbygden har till och med fått internationellt rykte.

Falun är huvudort i landskapet och här fanns förr koppargruvor. Det var från denna näring som Falu rödfärg uppkom en gång i tiden. På Dalarnas museum i Falun visas landskapets kulturella historia. I nedlagda kalkbrottet Dalhalla finns en spektakulär amfiteater där många musikevenemang pågår under sommarhalvåret.

Den lilla byn Tällberg har blivit en exklusiv ort att bo på i Dalarna. Lokalt har byn fått smeknamnet Hotellberg, då hela åtta hotell med sammanlagt över tusen bäddar finns i byn med drygt 200 bofasta personer.

På Nya Hjortnäs Gård i Leksand finner ni Dalanatur där det finns fullt utrustade hus och stugor att bo i. Här finns även möjlighet att konferera i nybyggda konferenslokaler.

För de äventyrslystna är det alltid något på gång i Siljansbygden och här finns ett stort utbud av olika aktiviteter. Upplev äventyret i Orsa Björnpark, njut av natursköna vandrings- och cykelleder, forsränning, hundspann, ridning, klättring och överlevnadsläger runtom i Dalarna.

För de lite lugnare rekommenderas ett besök i konstnären Carl Larssons hem i Sundborn, där möter du familjen Larsson vars liv och konstnärskap har kommit att prägla bilden av Sverige både här hemma och utomlands. Andra museer värda ett besök är Zorngården och Zornmuseet i Mora samt Jussi Björling-museet i Borlänge.

För ytterligare information, kontakta till exempel:
Visit Dalarna, 791 83 Falun
Tel: 023-640 04
info@visitdalarna.se
www.visitdalarna.se

Clarion Collection Hotel Bergmästaren
Hemtrevligt hotell med genuin dalastil i centrala Falun. Vi bjuder alla våra gäster på kvällsmat.
www.bergmastaren.se - E-post
Dala-Husby Hotell & Restaurang
Vackert beläget vid Dalälven. Prisbelönad gourmetrestaurang med europeiska influenser. Mästarklass 2013 i ''White Guide 2013''.
www.dalahusbyhotell.com - E-post
Fryksås Hotell och Gästgifveri
Hotell i en av Sveriges äldsta fäbodmiljöer med hänförande utsikt över Orsasjön och Siljan. Upptagen i White Guide 2013 och 2014. Countryside Hotels.
www.fryksashotell.se - E-post
Garpenbergs Slott
Endast 1,5 timme från Stockholm i södra Dalarna. Upplev en atmosfär som påminner om det flärdfulla societetslivet i 1700-talets Frankrike.
www.garpenbergsslott.se - E-post
Hotell & Restaurang Moskogen
Bo bekvämt i våra hotellstugor en natt eller flera nätter. Alla priser är inkl frukostbuffé, sänglinne och handdukar samt slutstädning. 
www.moskogen.com - E-post
Hotell Gyllene Hornet
Trivsamt hotell för hela familjen med utsikt över Siljan. Stora grönområden och massor av aktiviteter. Lugn atmosfär med många boendealternativ.
www.gyllene-hornet.se - E-post
Korstäppans Herrgård
100 år i Leksand vid Siljan. Välkommen till ett stycke svensk kulturhistoria invid Siljans vackra strand. KRAV certifierad hotellanläggning.
 
www.korstappan.se - E-post
Pernilla Wiberg Hotel
Ett av fjällvärldens mysigaste hotell. God mat och dryck, bekväma rum och en skön relaxavdelning.
www.pernillawiberghotel.se, www.idrefjall.se - E-post
Sankt Olof Hotell & Krog
Vi är ett familjeägt hotell med fantastisk personal med stor serviceanda. Vi erbjuder mysiga och personligt inredda rum med sköna sängar.
www.sankt-olof.se - E-post
Villa Långbers
Villa Långbers ligger på toppen i Tällberg med milsvid utsikt. Fina rum. God mat och dryck. Sommarerbjudande – bo 3 nätter betala för 2.
www.villalangbers.se - E-post
Värdshuset Flottaren AB
Vackert beläget intill Västerdalälven, med skog och mark runt knuten. Gångavstånd till centrum med järnvägsstation och busshållplats. Öppet året om.
www.flottaren.se - E-post
Åkerblads Hotell och Gästgiveri
Upplev vårt vackra fyrstjärniga hotell med anor från 1400-talet. Njut av en genuin dalaatmosfär vid Siljan i hjärtat av Dalarna!
www.akerblads.se - E-post
Föregående sida
1
Nästa sida

Hotellboka.se - din hotellguide på nätet

Här hittar du ett rikt utbud av bra och prisvärt boende runt om i landet.
Hotell, herrgårdar, slott, pensionat, vandrarhem och campingplatser – alternativen är många för dig som planerar din semester i Sverige.

Ta vara på sommarens möjligheter och se dig om – kanske hittar du ett nytt smultronställe?
Vi önskar dig en trevlig semester och ett bra boende! Din resa börjar här:

Bra boende från slott till koja
Hotellboka.se i samarbete med Expressen Res.

Hotellboka.se är en söktjänst från:
Compro Media
Hagahuset, Råsundavägen 1, SE-169 67 SOLNA
Box 4028, SE-169 04 SOLNA
www.compro.se
info@compro.se
ANNONS:
MEST LÄST I DAG
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: