Hotell i Bohuslän

Bohuslän är Sveriges västligaste landskap med en skärgård full av klippor och små öar. Bohuslän gränsar till Dalsland, Västergötland och Norge.

Längs Bohuskusten ligger ett pärlband av semesterorter som Marstrand med Carlstens fästning, öarna Tjörn och Orust med en rik historia, Kungshamn, Smögen, Grebbestad och Hunnebostrand. Utanför kusten ligger de välkända Kosteröarna. I norr ligger städerna Lysekil, Uddevalla och Strömstad. Mitt på kajkanten i saltstänkta Lysekil ligger Havets Hus. Här visas över 100 arter från Västerhavet, allt från småfläckig rödhaj till 8-armad bläckfisk. Populäraste aktiviteten är klappakvariet där det går att känna på livet under ytan.

I Skärhamn på västra Tjörn ligger Nordiska Akvarellmuseet där du kan möta den internationella konstens mest intressanta företrädare eller klassisk akvarell.

Underbart släta klippor, salta bad och ett levande kust- och båtliv bildar kulissen till klassisk svensk sommar i Bohuslän. Från Smögen med sin karaktäristiska brygga går båtturer till lilla Hållö med Bohusläns äldsta fyr. Längre norrut finns Nordens Ark vid Åby Säteri med utrotningshotade djur från hela världen där besökarna kan bli djurskötare för en dag.

En båttur ut i den vackra skärgården är nästan ett måste. Antingen tar man en dagstur eller så stannar man ute i flera dagar, exempelvis med Kulturbåtarna eller liknande turistbåtar. Då ingår helpension och boende på hotell mellan båtturerna.

I Marsstrand finns Carlstens Fästning som erbjuder upplevelser utöver det vanliga; guidade rundvandringar med besök i Suckarnas gång, Galgbacken, Lasse- Majas kök och Fästningskyrkan.

För ytterligare information, kontakta till exempel:
Västsvenska Turistrådet
Kungsportsavenyn 31, Box 531 99, 400 15 Göteborg
Tel: 031-81 83 00
info@vastsverige.com
www.vastsverige.com

Bergabo Hotell & Konferens
Välkommen till Bergabo hotell & konferens! På Tjörns sydspets, en knapp timme från Göteborg, ligger Bergabo Hotell & Konferens. I väster Skagerak med Danmark som nästa anhalt, i öster skärgården med Åstol, Dyrön och Marstrand. Trots sin närhet till storstaden erbjuder denna saltstänkta idyll en avspänd och rogivande atmosfär.
Välkommen att njuta av atmosfären på hotellet med kustens vackraste utsikt.
bergabo@bergabo.com - E-post
Bohus-Malmöns Pensionat
Storslagen västkustnatur där öns populära vandringsled tar er runt bland sandstränder, klippbad, en modern marina med restauranger och café  med mera.
www.bohus-malmon.se - E-post
Carlstens Soldathotell
Bo på Carlstens Fästning! I 350 år har denna väldiga väktare skyddat den lilla trästaden nedanför. Checka in till en enastående historisk miljö och Marstrands största sevärdhet.
www.carlstenssoldathotell.se - E-post
Daftö Camping Resort
Välkommen till barnens favoritsemester i Strömstad med pirater och massor av nya äventyr varje dag. På Daftö finns en välsorterad livsmedelsbutik, tematiserad restaurang med mat för hela familjen, gatukök, café, poolområde och äventyrspark.
www.dafto.se - E-post
Grebbestads Vandrarhem
Vandrarhem i centrum av Grebbestad. 40 bäddar fördelat på 2-4 bäddsrum, alla med tvättställ. Havsutsikt.
www.grebbestadsvandrarhem.se - E-post
Hafsten SweCamp Resort
Välkommen till oss på Hafsten SweCamp Resort, en av västkustens finaste helårsöppna fritids- och konferensanläggningar. Vi finns på en halvö mitt i den Bohuslänska skärgården. Här kan ni få den kompletta upplevelsen med boende, aktiviteter och avkoppling.
www.hafsten.se - E-post
Hotel Koster
Vackert beläget i Kosterhavets marina nationalpark erbjuder Hotel Koster restaurang, konferens och uteservering med det bästa från hav och land.
www.hotelkoster.se - E-post
Hotell Fars Hatt
Mitt i Kungälv, 15 minuter norr om Göteborg, ligger Hotell Fars Hatt. Hotellet som har anor från 1684 har under årens lopp blivit en naturlig mötesplats för såväl Kungälvsbor som turister och affärsresenärer. Vi önskar Dig en trevlig vistelse hos oss!
www.farshatt.se - E-post
Hunnebostrands Hotel Kaprifol
Mysigt mindre hotell (19 rum) med familjär och personlig atmosfär. Beläget i Hunnebostrands genuina skärgårdsmiljö i Bohusläns soliga hjärta.
www.kaprifol.com - E-post
Hällestrand Resort
Hällestrand Resort ligger 7 km utanför strömstad vid havet. Med egna stränder och bryggor stora gräsområden och skog.
www.hallestrandresort.se - E-post
kajsa krabbat Vandrarhem
Här hittar du fantastiska naturupplevelser som varar hela livet! Familjärt litet vandrarhem med 5 min promenad till Kungshamn Centrum.
www.kajsakrabbat.se - E-post
Marstrands Havshotell
98 rum vid havet. Njut av vinden, bada i poolen, välj SPA-behandling och låt dig smaka.
www.marstrands.se - E-post
Munkedals Herrgård
Munkedals Herrgård är en rofylld och vacker plats för bl a konferenser, middagar och övernattningar. Vi erbjuder även events i våra naturrum. 
www.munkedalsherrgard.se - E-post
Pensionat Styrsö Skäret
Charmigt pensionat i Göteborgs södra skärgård. Bilfritt på ön. 15 min med reguljär skärgårdsbåt från Göteborg. Våra dagars bekvämlighet, men med dåtidens gammaldags pensionatscharm.
www.pensionatskaret.se - E-post
Slussens Pensionat, Orust
Välkommen till det svenska musikhotellet, placerat alldeles i vattenlinjen. Legendarisk scen med bland andra Tommy Körberg, Cookies´n Beans, Moneybrother och Caroline af Ugglas.
www.slussenspensionat.se - E-post
Tanums Gestgifveri
Ett av Sveriges äldsta Gestgifverier som fokuserar på mat, service och miljö. Ligger mitt i Världsarvet med få minuter till Grebbestad och Fjällbacka.
www.hoteltanum.se - E-post
Föregående sida
1
Nästa sida

Hotellboka.se - din hotellguide på nätet

Här hittar du ett rikt utbud av bra och prisvärt boende runt om i landet.
Hotell, herrgårdar, slott, pensionat, vandrarhem och campingplatser – alternativen är många för dig som planerar din semester i Sverige.

Ta vara på sommarens möjligheter och se dig om – kanske hittar du ett nytt smultronställe?
Vi önskar dig en trevlig semester och ett bra boende! Din resa börjar här:

Bra boende från slott till koja
Hotellboka.se i samarbete med Expressen Res.

Hotellboka.se är en söktjänst från:
Compro Media
Hagahuset, Råsundavägen 1, SE-169 67 SOLNA
Box 4028, SE-169 04 SOLNA
www.compro.se
info@compro.se
ANNONS:
MEST LÄST I DAG
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: