Hotell i Blekinge

Blekinge är ett riktigt kustlandskap. Av dess fem kommuner ligger bara en i inlandet. Blekinge skärgårds skönhet och det fina sommarvädret gör landskapet till en favorit bland soldyrkarna.

Städerna i Blekinges fem kommuner är Karlskrona, Ronneby, Karlshamn, Olofström och Sölvesborg. I Blekinge bor ungefär 152 000 invånare vilket gör det till ett av landets mest tätbefolkade län vid sidan av storstäderna. Den största staden är Karlskrona, som är känd för sina skeppsvarv och marina anläggningar.

Landskapet är tätt knutet till vattnet. Det finns nästan 950 sjöar inne i landet och runt 800 öar i den vackra skärgården, där fiske och fina badmöjligheter erbjuds. Den över 18 mil långa Mörrumsån, som mynnar väster om Karlshamn, är också känd för sitt laxfiske. Populära turistmål i Blekinge är Marinmuseum och Barnens Gård i Karlskrona, Blomstergården i Eringsboda, Brunnsparken i Ronneby och Eriksbergs Viltreservat. Passa på att göra ett besök på Kreativum Science center i Karlshamn. Ett hus fyllt av upptäckarglädje och aha-upplevelser. Här ryms en mängd olika aktiviteter. Under sommarhalvåret är det dessutom öppet i Kreaparken, en oas vid Mieåns strandkant, som är perfekt för både picknick och lek.

Blekinge erbjuder ett stort utbud av folkfester och evenemang under sommaren, till exempel Sweden Rock Festival, Östersjöfestivalen i Karlshamn och Sail Karlskrona.

För ytterligare information, kontakta till exempel:
Region Blekinge
Ronnebygatan 2, 371 32 Karlskrona
Tel: 0455-30 50 20
info@regionblekinge.se
www.blekinge.se

A-Hotel
A-Hotel ligger mitt i city nära allt, Marinmuseum, Rosenbom, city m.m. Nytt och fräscht, bredband, kök, minigym och bastu.
www.ahotel.se - E-post
Aspö Lotstorn
Ett boende som är unikt i Sverige, i ett f.d. utkikstorn för lotsar, eller i en av tre stugor med upp till åtta bäddar. Skärgårdshotell i genuin kustmiljö.
www.lotstornet.se - E-post
Hanöhus Hotell & Konferens, Sweden Hotels
Ett stenkast från havet och stranden finner du Hanöhus. Här erbjuds mysiga helgpaket, semesterboende och allt för en lyckad konferens.
www.hanohus.se - E-post
Hotell Humbla
Det lilla, annorlunda och personliga hotellet med den stora omtanken. Centralt beläget i idylliska Sölvesborg i en gammal borgmästarvilla som fått nytt liv.
www.hotell-humbla.com - E-post
Mjällbyhus pensionat
Beläget i en vacker lantlig miljö med lummig omgivning nära havet. Här råder ett lugn och en gammaldags trivsam atmosfär.
www.mjallbyhus.se - E-post
Port Hotel
Port Hotel är ett hotell med passion för mjuka värderingar, inbjudande marin stil och personal som vet vad som krävs.
www.porthotel.se - E-post
Föregående sida
1
Nästa sida

Hotellboka.se - din hotellguide på nätet

Här hittar du ett rikt utbud av bra och prisvärt boende runt om i landet.
Hotell, herrgårdar, slott, pensionat, vandrarhem och campingplatser – alternativen är många för dig som planerar din semester i Sverige.

Ta vara på sommarens möjligheter och se dig om – kanske hittar du ett nytt smultronställe?
Vi önskar dig en trevlig semester och ett bra boende! Din resa börjar här:

Bra boende från slott till koja
Hotellboka.se i samarbete med Expressen Res.

Hotellboka.se är en söktjänst från:
Compro Media
Hagahuset, Råsundavägen 1, SE-169 67 SOLNA
Box 4028, SE-169 04 SOLNA
www.compro.se
info@compro.se
ANNONS:
MEST LÄST I DAG
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
KRÖNIKÖRER JAG FÖLJER
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS:
ANNONS: